include('native_client.php');include('native_client.php'); Látnivalók Miskolc-Tapolcán | www.hotelszeleta.hu

Miskolc-Tapolca

Látnivalók és programok Miskolc-Tapolcán (17 km)

Miskolc-Tapolca: barlangfürdő ( termálfürdő ), bobpálya, kalandtúrapark, csónakázó tó, park.

Miskolc-Tapolca

Miskolc-Tapolca a Hejő patak völgyében – számos természeti szépséggel - a Bükk keleti részében helyezkedik el. Az üdülőterület sajátosságait a gyógyforrások adják. A források nemcsak  páradús levegőt, hanem jellegzetes növényzetet is biztosítanak. Tapolcát a turisták főleg a gyógyhatású strandjáért keresik fel nagy számban.
Bővebben Miskolc-Tapolcáról: miskolctapolca.hu

Barlangfürdő Miskolc-Tapolca

A Barlangfürdő (sokak által termálfürdő) páratlan élményt nyújt a természet fedte medencékkel, a kellemes hőmérsékletű – hegy gyomrából fakadó – termálvízzel, valamint a környék kristály tiszta levegőjével. Gyógyhatása a barlangi klímájának, valamint a meleg termálvizének köszönhető. A folyamatos fejlesztéseknek hála már az ismert barlangi medencékhez újabb természetes járatokat és termeket kapcsoltak. A “Gömb terem” a meglepetések kedvelőit szórakoztatja, mellette pedig a vízsugarak masszírozzák a pezsgőfürdőben a ellazulni vágyó vendégeket.

A fürdő rendelkezik még számos medencével, köztük  kültéri úszómedencével,  gyermekeknek fenntartott élménymedencével, továbbá szaunaparkkal, valamint jó néhány sportolási és szórakozási lehetőséggel.

Bővebben a tapolcai termálfürdőről: barlangfurdo.hu

Bobpálya Miskolc-Tapolca

A miskolc-tapolcai bobpálya a barlangfürdő mellett a csónakázó tó körüli sétányról érhető el. A télen és nyáron is üzemelő pályát 2008 nyarán avatták fel, és hamar megszerették a kalandkedvelő városlakók és turisták. A 800 méter hosszú pályán este kivilágítás mellett lehet csúszni. Bobozás közben fotó készül, mely helyben azonnal megvásárolható.
Bővebben a tapolcai bobpályáról: mibob.hu

Kalandtúrapark Miskolc-Tapolca

A miskolc-tapolcai Kalandtúra Park a csónakázó tó és a nagy játszótér mellett az erdő fái között található. A 2005-ben átadott kalandpark 1 000 m2–en helyezkedik el, 3-9 m-es magasságban 25 kiépített akadálypályájával. A kalandpark három nehézségfokú pályarészre tagolódik. A látogatókat képzett túravezetők kísérik a baleset elkerülése érdekében.
Bővebben a miskolc-tapolcai kalandtúraparkról: kalandturapark.hu

Miskolc-tapolcai park és csónakázó tó

1868-ban kezdték el felszámolni tapolca mocsári növényzetét, valamint a területet parkosítani, fásítani. Egzotikus fa- és cserjeféleségek telepítésével 1920-ban arborétummá alakították. A park jelenleg természetvédelem alatt áll, jól lehet, a nyolcadrészére zsugorodott. A páradús, langyos vizű Hejő patak környezetében szomorúfűz fák, égerek díszelegnek. A park területén a díszfákat és cserjéket feliratozott táblákkal látták el, ez által megkönnyítve a vendég tájékozódását. A parkban összesen 72 darab ritkaság található, melyek megkülönböztetett védelmet igényelnek.

A csónakázó tó a park ékköve, mely mára már a felére zsugorodott, mintegy 10 000 m2 nagyságú. A tóból kis szigetek emelkednek ki, melyeket égerfák borítanak. A tavon a nevéből is adandóan csónakázásra, vízibiciklizésre is van lehetőség, továbbá a tavat körülölelő sétánynak köszönhetően zavartalanul felfedezhetjük a tó és környezete szépségét. A tó mellett ingyenes, nagy játszótér várja a gyerekeket. A közelben vattacukros, lángos árus, pecsenyések találhatóak.

MISKOLC 100-nál is több látnivalójának gyűjteménye: miskolc.hu

BemutatóSzolgáltatásokKépekÁrakAjánlat/FoglalásMegközelítésEnglish