include('native_client.php');include('native_client.php'); Látnivalók a Hotel közelében | www.hotelszeleta.hu

Közelünkben

Látnivalók és programok a Hotel közelében

Hámori Mászópark, Kohászati Múzeum, Szeleta-Barlang, Miskolci Állatkert, Diósgyőri vár és várfürdő, lillafüredi pisztrángos, újmassai őskohó, szentléleki pálos kolostorrom, Bánkút Síklub.

Hámori Mászópark

A hoteltől 200 m-re lévő Hámori Mászópark a Bükk hegység természeti képződménye, mely a két falra tagolódik. Anyagát tekintve szálkő, valamint mészkő, változatos, formakinccsel. A mászó falakat az út és a Szinva patak osztja ketté.
A Hámori Mászóparkról bővebben: hszjse.hu

Kohászati Múzeum

A 800 m-re található Kohászati Múzeum Felsőhámorban található. A látogatók az igényesen berendezett termekben megismerkedhetnek a hazai vaskohászat hőskorával.
A Kohászati Múzeumról bővebben: kohmuz.t-online.hu

Szeleta-barlang

A 1,5 km-re lévő Szeleta-barlang Miskolc-Felsőhámornál, az országút fölött 96 m magasságban, a hegy gerincén helyezkedik el. A sziklák között meghúzódó barlang a XX. század elején Herman Ottó sürgetésére megkezdett ásatásoknak köszönheti hírnevét. A barlangból, a jégkorszakbeli ősember hasított kőeszközeinek (medve-, oroszlán-, hiéna- és mamutcsontok) tömegét hozták felszínre.

Megközelítése kizárólag gyalogtúrával, de több irányból, Lillafüred, valamint a Csanyik-völgy felől is lehetséges, de legrövidebben a felsőhámori templom melletti lépcsőn, a főút kanyarjában lévő vízmosás mentén, a piros négyzet turistajelzést, a közismert „Ω” barlangjelig követve érhető el. A barlang belső részeinek (kb. 60 méter) megtekintéséhez már elemlámpa szükséges.
A Szeleta-barlangról bővebben: wikipedia/Szeleta-barlang

Miskolci Állatkert

A szállodánktól Miskolc irányába 2 km-re található, az 1983 óta működő Miskolci Állatkert (Vadaspark) csodálatos erdei környezetben, rengeteg látnivalóval várja vendégeit.

A 21 hektáron elterülő állatkert közel 150 állatfaj 700 egyedét mutatja be, mind a honos fajok, mind az egzotikus állatfajok képviselőit (tigris, medve, hiúzok, szurikáták, párducok, struccok, majmok, szarvasok, háziállatok, stb.).
A Miskolci Állatkertről bővebben: miskolczoo.hu

Diósgyőri Vár

A hoteltől Miskolc felé haladva, 5 km megtétele után találhatjuk a Diósgyőri várat. Az egykori királyi vár, majd később királynői jegyajándék egész évbe nyitva tart, és számos kulturális programmal, tárlatvezetéssel várja minden kedves látogatóját. Az impozáns épület különleges látványosságokat rejt, többek között a középkori fegyver kiállítást, a történelmi panoptikumot, valamint a működő éremverőt.
Bővebben a Diósgyőri Várról: diosgyorivar.hu

Lillafüredi pisztrángos

Tőlünk Ómassa irányába 5-6 km megtétele után található a Lillafüredi Pisztrángos. A telep 1 hektáron, 18 medencével, mint egy 3 00 m2 vízfelülettel üzemel. Tevékenysége a szaporítástól a felszolgálásig terjed. A helyszínen (májustól szeptemberig szezonális jelleggel) pisztrángsütő üzemel, és horgászni is lehet.
Bővebben a lillafüredi pisztrángosról: pisztrangtelep.hu

Újmassai Őskohó

A szállodánktól Ómassa irányába 4-5 km-re lévő újmassai Őskohót 1770-ben Fazola Henrik építtette a Bükkben talált vasérc feldolgozására. Az olvasztót és a vasverő műhelyt 1813-ban az alapító fia, Fazola Frigyes, építtette. A helyi mészkövet salakképző anyagként, a Bükk erdő fáit pedig a kohók fűtésére használták. A vízikerékkel hajtott kalapács, kovácstűz és fújtató szemlélteti az egykori munkamenetet, az olvasztó történetét pedig a szomszédságában található múzeum kiállítási anyagából ismerhetjük meg.
Bővebben az Újmassai Őskohóról: omm.hu/miskolc/massa.htm

Szentléleki pálos kolostorrom

A tőlünk Bánkút irányába 14 km-re található szentléleki pálos kolostorrom helyén már 1240-ben már remeték laktak. Az egykori kolostor a Szentléleki-völgyben a Látó-kövek által közrefogva helyezkedik el. A fennmaradt romok gótikus építményre utalnak, amely a késői klasszikus gótika jegyében épült. Az egyhajós egyházi épület mögé kolostor kapcsolódik.
Bővebben a Szentléleki pálos kolostorromról: szentléleki pálos kolostor.hu

Bánkút Síklub

A hoteltől 20 km-re található a Bánkút Síklub, mely az ország legnagyobb sícentruma. A Bükk erdős dombjai között 6 különböző nehézségű pálya található a Borovnyák északi oldalában, és még két tanulópálya a Bálvány-csúcsa alatt, illetve itt található a szánkópálya, amihez még felvonó is üzemel. A sícentrum 3-8 km hosszú sífutópályákkal is rendelkezik. Összesen 4 tányéros és 4 tolókaros felvonó működhet szezonban, továbbá szerdán és szombaton megvilágított pályákon lehet éjszakai síelni.
Bővebben a bánkúti síklubról: bankut.hu

MISKOLC 100-nál is több látnivalójának gyűjteménye: miskolc.hu

BemutatóSzolgáltatásokKépekÁrakAjánlat/FoglalásMegközelítésEnglish