include('native_client.php');include('native_client.php'); Látnivalók Lillafüreden | www.hotelszeleta.hu

Lillafüred

Látnivalók és programok Lillafüreden (1 km)

Lillafüred, Palota szálló, Hámori tó, Szinva-patak vízesés, Anna-mésztufabarlang, Szent Isván-cseppkőbarlang, erdei kisvonat.

Lillafüred

Lillafüred neve összeforrt az 1920-as évek végén épült Palotaszállóval. A szálló közelében lépcsőzetes függőkert, nagy méretű park és több látnivaló is található. A függőkert, a park, a vízesés ingyenesen megtekinthető.
Bővebben Lillafüredről: wikipedia.org/lillafured

A Hámori tó Lillafüreden

A Hámori tó a Miskolc felől autóval érkezőket a Lillafüred-Bükkszentkereszt kereszteződésnél fogadja, melyet 1813-ban egy völgyzáró gát segítségével a Garadna patak vizének felduzzasztásával hoztak létre. A 1,5 km hosszú, 9 méter mély tavon csónakázásra, horgászatra és télen akár korcsolyázásra is van lehetőség.

Szinva patak vízesés (lillafüredi vízesés)

A Szinva patak vízesés a függőkerten keresztül közelíthető meg. Magyarország legnagyobb vízesése mindenki számára különleges látványt nyújt. A helyiek gyakran lillafüredi vízesésnek hívják.

Anna-barlang

Az Anna-mésztufabarlang bejárata a függőkert alján, az un. alsó vízesés mellett található. A barlang anyagát és keletkezését tekintve is egyedi. Üregei a barlangot alkotó mésztufa kőzettel egy időben keletkeztek, és nem utólag oldotta ki a víz.
Bővebben az Anna-barlangról: bnpi.hu/anna

Szent István-cseppkőbarlang

A Szent István Cseppkőbarlang bejárata a lillafüredi nagy parkoló közelében található, közvetlenül az országút mellett. A több mint 700 méter hosszan feltárt barlangot egy beesett kutya nyomán fedezték fel. A barlang minden nap nyitva tart, és szezonban óránként indulnak túrák a cseppkőformákkal gazdagon díszített nagyméretű termekbe. A barlang kiegyenlített páratartalma és a 11 fok körüli állandó hőmérséklete gyógyhatással van a légúti betegségben szenvedőkre.
Bővebben a Szent István-cseppkőbarlangról: bnpi.hu/szentistvan

Erdei kisvonat (lillafüredi kisvasút)

Az erdei kisvonat köztes megállója Lillafüreden található, mely útja Miskolc-Kilián városrészből indul és Garadna végállomáson ér véget. A hangulatos kisvasút völgykatlanban békésen csordogáló patakok, lenyűgöző szakadékok, erdőkkel teli hegyoldalak, a halaktól hemzsegő pisztrángos, valamint szállodánk közelében halad el. Év végén (november közepétől december közepéig) jár a Mikulásvonat: ugyanezen a pályán fénydíszbe öltöztetett és Lillafüreden előadásokkal színesített program gyerekeknek és felnőtteknek).
Bővebben az erdei kisvonatról: laev.hu

MISKOLC 100-nál is több látnivalójának gyűjteménye: miskolc.hu

BemutatóSzolgáltatásokKépekÁrakAjánlat/FoglalásMegközelítésEnglish