include('native_client.php');include('native_client.php'); Átadásra került a lillafüredi függőkert | www.hotelszeleta.hu

A függőkert

A függőkert

A függőkert

felújítása befejeződött Lillafüreden.

Megújult a lillafüredi Palotaszálló alatti függőkert, a 265 millió forintos beruházás része a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése című több mint 2,4 milliárd forintos projektnek, a turisztikai látványosságot 2013. szeptember 28.-án adták át.

Lillafüreden 1927 és 1930 között Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban épült fel a Palotaszálló, amely egy meredek emelkedő tetején található. Ennek megerősítésére támfalakkal tagolt teraszos sétányrendszert alakítottak ki. Innen nyílik az Anna-mésztufabarlang és több kisebb kőfülke, itt áll József Attila szobra és István főherceg látogatásának emlékoszlopa. A függőkertet két oldalról a Szinva, illetve a Garadna határolja.

A megújult látványosság minden egyes teraszrésze új tartalmat kapott, a vízesést új kilátópontokról lehet megtekinteni: kialakították a fiatalság és találkozások, a vízesés, a virágok, a zene, a költészet, a szobrászat teraszát, és az Anna-kilátót.

A diósgyőri vár felújítása, is befejeződött. Megújult a vár mind a négy szárnya, helyreállították a lovagtermet, a kápolnát, kiállító tereket alakítottak ki és a külső várszínház létesítése is folyamatban van.

Részletek: minap.hu